tion.ro Web analytics

Ştiri din Timiș

FOTO. S-a scumpit carnea de miel. Unii timișoreni cumpără, alții doar se uită în vitrinele din Piața Badea Cârțan
În acest an, fermierii au majorat prețul la carnea de miel. Cu prilejul sărbătorilor pascale ortodoxe, crescătorii de oi din Timiș vând carnea cu 50 de lei kilogramul. 1

Eveniment

Timișoreni înșelați de un cuplu din Medgidia care scotea la închiriat locuințe fictive
Un bărbat de 30 de ani și o femeie de 28 de ani, ambii din Medgidia, au ajuns în arestul Poliției Timiș după ce au prejudiciat mai multe persoane care au închiriat locuințe de la ei. Solicitau plata în avans a chiriei și garanției, însă nu aveau nimic de închiriat.

Ştiri din Timiș

Robu și Fritz pe tema datoriilor Colterm: „propagandă de neimaginat” versus „expert al dezinformării”
Marți, fostul primar Nicolae Robu l-a atacat pe succesorul său, Dominic Fritz, pe tema societății de termoficare Colterm, mai exact a datoriilor acesteia. La o zi distanță, a venit și replica lui Fritz. Pe scurt, fiecare îl acuză pe celălalt de dezinformare. 17

Ştiri din Timiș

Timișorenii vor putea duce 13 tipuri de deșeuri la viitorul centru de colectare din Calea Șagului
În Calea Șagului, pe o suprafață de 2,5 hectare, va fi făcut un centru de colectare separată a deșeurilor, unde timișorenii vor putea aduce o mare parte dintre lucrurile de care nu mai au nevoie - de la textile, la mobilier, anvelope sau deșeuri din construcții. Banii pentru acest centru vin prin PNRR. 7

Azi în Timișoara

Ce facem astăzi, 18 aprilie 2024, în Timișoara?
Joi puteți merge la mai multe expoziții, spectacole și proiecții, în oraș. 1

Ştiri din Timiș

VIDEO. „Cuburile” partidelor, luate de vânt, la Timișoara
La Timișoara, mai toate formațiunile politice mari au decis să se promoveze în perioada preelectorală cu cuburi și corturi electorale. Însă, din cauza vântului puternic care a suflat marți după-masă și spre seară, unele au fost luate de vânt. Pentru cel puțin două au existat sesizări la Poliția Locală Timișoara. 8

Eveniment

Femeie salvată de un polițist după ce a căzut în fântâna din curte, în Timiș
Intervenție promptă a unui polițist timișean. O femeie din Fibiș a fost salvată de agent după ce a căzut în fântâna din curtea locuinței. Femeia este acum în afara oricărui pericol.

Ştiri din Timiș

Protest inedit: toate gropile din Moșnița Nouă, marcate de cetățeni pe Waze
Un cititor Tion ne-a sesizat faptul că locuitorii din Moșnița Nouă s-au supărat pe starea drumurilor din comună și, ca formă de protest, au ales să marcheze pe aplicația Waze toate gropile, astfel încât harta să pară „ciuruită”. În replică, primarul Florin Bucur presupune că acțiunea este probabil una cu iz politic, a adversarilor săi, din moment ce primăria ar fi avut constant grijă de drumuri, spune el. 13

Ştiri din Timiș

Acton Academy Timișoara îi invită pe micii antreprenori la Children’s Business Fair
ADVERTORIAL. Școala Acton Academy Timișoara organizează a doua ediție a evenimentul Children's Business Fair, inspirând copiii cu vârste între 6 și 12 ani să pornească într-o călătorie antreprenorială unică.

Ştiri din Timiș

Ne deplasăm în siguranță: bicicliștii din Banat învață cum să circule corespunzător în trafic
Primăvara aceasta vine cu un proiect inedit care își propune să promoveze mersul pe bicicletă în rândul tinerilor, la Caransebeș. La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc evenimentul „Ne deplasăm în siguranță”, cu scopul de a ajuta bicicliștii să știe cum să circule corespunzător în trafic.

Ştiri din Timiș

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în zona 1 Timiș
ADVERTORIAL. RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

Utile

Lucrări ale SDM în Timișoara, astăzi, 18 aprilie
Joi, 18 aprilie, au loc mai multe lucrări realizate de SDM Timișoara care vizează semnalizările rutiere și reparații de drumuri.

Ştiri din Timiș

Cum poţi curăţa bijuteriile cu diamante naturale sau pietre prețioase. Sfaturi de la specialiştii SABRINI
ADVERTORIAL. Fie că este vorba de un inel din aur cu Diamant natural, de o pereche de cercei cu Safire sau de o brățară tennis cu pietre prețioase, orice femeie are o relaţie specială cu bijuteriile sale, pentru că acestea sunt parte din „bagajul” prin care îşi exprimă stilul, personalitatea, preferinţele.

Ştiri din Timiș

Frontieră mai sigură cu Serbia după o investiție de aproape 14 milioane de euro
La Moldova Veche va fi construit un ponton de andocare a navelor utilizate în patrulare pe Dunăre de către polițiștii de frontieră. Acesta este doar una dintre investițiile care vor securiza frontiera româno-sârbă prin intermediul fondurilor europene.

Ştiri din Timiș

Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, vechi liberal: „Robu nu are caracter”
Sorin Predescu, directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, un vechi liberal, consideră că Nicolae Robu, fost primar și actual candidat din partea alianței PSD-PNL la alegerile locale din iunie, este un om „lipsit de caracter”. 2

Sănătate

Grevă japoneză în rândul medicilor specialiști din Timiș
Și medicii timișeni, care vor să își susțină colegii din capitală în misiunea de a cere mai mulți bani de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, au intrat în grevă japoneză. Specialiștii poartă o banderolă roșie la braț, în semn de protest față de deconturile mult prea mici ale casei, dar și față de veniturile prea mici.

România

Trei din cinci părinți ucraineni, refugiați în România, nu au un loc de muncă
Din cei peste 21.600 de adulți ucraineni, înregistrați la Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă de la debutul războiului, puțin peste 2700 și-au găsit o slujbă. O anchetă Salvați Copiii arată că trei din cinci părinți ucraineni, majoritatea femei, nu au reușit să se integreze pe piața muncii din România. Principala piedică este necunoașterea limbii. Organizația Salvați Copiii dorește deschiderea unui centru de zi, pentru a sprijini educația copiilor, dar și facilitarea accesului pe piața muncii a mamelor acestora. 2

Ştiri din Timiș

Hramul Domului Sf. Gheorghe, celebrat în 23 aprilie, la Timișoara
Episcopia Romano-Catolică de Timişoara celebrează în data de 23 aprilie hramul Domului Sf. Gheorghe.

Ştiri din Timiș

Copiii pot învăța să încondeieze ouă, gratuit, la Muzeul Satului Bănățean
Activitate inedită pentru copii la Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea Verde. În preajma Sărbătorilor Pascale, cei mici pot învăța să încondeieze ouă.

Ştiri din Timiș

Tinerii preocupați de politică, așteptați la o dezbatere, la Timișoara. Participă și consilieri locali și județeni
Tinerii timișoreni, care sunt preocupați de politica locală, pot participa gratuit la o dezbatere organizată de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, în colaborare cu Europe Direct, filiala Timișoara.

Anunturi de pe Jobson.ro pentru judetul Timis

Capitală Culturală

FOTO. Conacul Mocioni, inspirație pentru artiști români și islandezi. Creațiile lor pot fi admirate la Timișoara
Din Reykjavik la Timișoara. După ce trei săptămâni au fost expuse în capitala Islandei, lucrările despre Conacul Mocioni revin acasă. 1

Eveniment

Bărbat din Lugoj, șantajat cu un viol pe care nu l-a comis. I s-au cerut bani pentru a nu fi anunțată poliția
Un bărbat în vârstă de 23 de ani și soția acestuia în vârstă de 30 de ani au vrut să pună mâna pe niște bani nemunciți, astfel că l-au șantajat pe un bărbat de 63 de ani. I-au pretins bani în schimbul tăcerii asupra unui viol care însă nu s-a întâmplat.

Ştiri din Timiș

Radar de ultimă generație la Centrul Meteo din Timișoara. A costat 3,7 milioane de euro
Centrul de Meteorologie Regional Banat-Crişana de la Pădurea Verde are de-acum un radar nou, la cele mai înalte standarde europene. Radarul instalat la Timișoara face parte dintr-o serie de șapte asemenea echipamente achiziționate cu fonduri europene pentru prognoza vremii, instalate în Oradea, Iași, Bobohalma-Sibiu și Medgidia. Ultimul urmează să fie instalat la București.

Capitală Culturală

„Timișoara pentru TINEri!”: 11 zile pline de evenimente
Ziua de 2 mai este Ziua Națională a Tineretului. Până atunci, începând din 21 aprilie, Primăria Timișoara va organiza mai multe evenimente în cadrul proiectului „Timișoara pentru TINEri!”: filme, piese de teatru, concerte și nu numai.

Sănătate

Ne este rușine să mergem la psihiatru. Medic timișorean: „Sănătatea mintală e la fel de importantă ca cea fizică”
Sunt mai multe motive pentru care mai ales tinerii nu apelează la psihiatru. Cel mai întâlnit dintre acestea este legat de presupusa stigmă pe care o atrage un astfel de consult. Pacienții, de obicei tineri și care lucrează în mediul corporatist sau în învățământ, evită să calce pragul psihiatrului de frică să nu fie considerați „nebuni” sau „bolnavi cu capul”.

Ştiri din Timiș

Trei milioane de lei distribuiți de CJT cluburilor sportive
Selecția programelor din cadrul Agendei sportive a Consiliului Județean Timiș a ajuns la final. Anul acesta, instituția a alocat peste trei milioane de lei structurilor sportive.

Ştiri din Timiș

Alianța Timișoara Unită și-a înscris, oficial, protocolul pentru participarea la alegerile locale din Timișoara
Miercuri, 17 aprilie, liderii locali ai USR, PMP, Forța Dreptei și UDMR au mers la prefectură pentru a depune protocolul Alianței Timișoara Unită, cea în care s-au strâns partidele enumerate. Acesta ar fi doar primul pas pentru participarea la alegerile locale, lista cu candidați urmând și ea să fie depusă ulterior.

Eveniment

VIDEO. Bărbat salvat de un polițișt după ce a leșinat pe o bancă din fața unui magazin, în Timiș
Un bărbat a fost salvat de un polițist după ce a leșinat pe o bancă din fața unui magazin din localitatea Ficătari, județul Timiș. Agentul se afla în trecere, deplasându-se spre Lugoj. I-a acordat primul ajutor bărbatului, care ulterior a fost transportat la spital. 2

Ştiri din Timiș

Color the Village caută voluntari! S-a dat startul înscrierilor pentru renovarea a 30 de case dintr-un sat timișean
Se caută voluntari pentru a ajuta la reabilitarea a 30 de case în trei zile. Ediția a șasea a „Color the Village” îi invită pe cei care vor să se implice în proiect prin voluntariat. Destinația din acest an a proiectului demarat de Asociația Acasă în Banat este satul Altringen din Timiș. 1

Mapamond

Doar patru din zece europeni cred că rolul UE a devenit mai important în ultimii ani
În contextul alegerilor europarlamentare din iunie, Sondajul Eurobarometru al Parlamentului European, realizat în această primăvară, arată că deși numai patru din zece cetățeni europeni cred că rolul UE a devenit mai important în ultimii ani, o mare parte dintre aceștia vor ieși la urne. 1

Ştiri din Timiș

Timișorenii vor putea obține autorizațiile de construire online, de la finalul acestei luni
Începând din 29 aprilie, Primăria Timișoara va pune la dispoziția constructorilor din oraș serviciul de obținere a autorizației de construire direct de pe portalul unic. Pentru a marca momentul, primele trei solicitări depuse astfel vor fi procesate cu prioritate, fără plata taxei de urgență. 1

Ştiri din Timiș

Femeia romă, de origine română, emigrată în Spania. Lucrare de doctorat unică în România, prezentată la Timișoara
Pentru o timișoreancă, emigrată în Spania de mai bine de 20 de ani, condiția femeii române de etnie romă, emigrată în aceeași țară și felul în care aceasta încearcă să se integreze, a devenit una din cele mai interesante teze de doctorat susținute în România. Adriana Jupîneanț a venit în fața comisiei cu o lucrare internațională, unică și care aduce o perspectivă nouă asupra acestei pături demografice de multe ori stigmatizată și, de și mai multe ori, invizibilă din punct de vedere social. 12

Eveniment

O femeie a murit la Lugoj în timp ce mergea pe stradă, după ce o mașină a fost proiectată de o alta pe trotuar
Incident tragic petrecut marți seară, la Lugoj, unde o femeie a murit în timp ce mergea pe stradă, lovită fiind de o mașină proiectată pe trotuar. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. 8

Ştiri din Timiș

Și tu poți ajuta! Începe colecta de Paști a Băncii Regionale pentru Alimente Timișoara
Timișenii se pot mobiliza pentru a ajuta comunitățile defavorizate în pragul sărbătorilor pascale. Cei de la Banca Regională pentru Alimente Timișoara au început colecta de Paști, iar magazinele în care se primesc donații au deja instalate coșurile în care se pot pune alimente neperisabile. 1

Ştiri din Timiș

Cumpără perne aer Passat B6 pentru performanțe extra ale mașinii
ADVERTORIAL. Mulți șoferi se plâng de starea în care sunt drumurile, ceea ce cauzează deseori daune mașinii pe care o conduc. Fie acestea nu sunt asfaltate corespunzător, fie prezintă denivelări accentuate, un lucru e cert. Mașina are de suferit și implicit se pot ajunge la incidente nedorite.

Ştiri din Timiș

Mitropolitul Banatului susține conferința „Judecata nevinovatului din Nazaret”
Înaltpreasfinţia Sa Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, va susține joi, 18 aprilie, conferința „Judecata nevinovatului din Nazaret”.

Eveniment

VIDEO. Descinderi ale polițiștilor la traficanți de heroină, în Timiș și București
Percheziții ale polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și procurorilor D.I.I.C.O.T, desfășurate miercuri dimineață, la traficanți de droguri. 1

Eveniment

VIDEO. O șoferiță de 19 ani a provocat un accident, la Margina. Un bărbat a fost rănit în urma impactului
Accident produs marți după-masă, la Margina. O tânără de 19 ani s-a ales cu dosar penal după ce a intrat cu mașina într-un autoturism condus de un bărbat. 3

Ştiri din Timiș

Polițist din Timiș, medaliat cu aur la campionatul de tenis de masă al MAI
Comisarul-șef de poliție Gabriel Curuț, coordonatorul Compartimentului Juridic din cadrul IPJ Timiș, a obținut medalia de aur la campionatul de tenis de masă al MAI. 3

Ştiri din Timiș

Podul de la ISHO intră în faza de... „reavizare”. Lucrările ar putea începe anul viitor
Despre construcția podului ISHO se vorbește serios de mai mulți ani, primăria primind ca donație proiectul realizat de investitorul imobiliar cu același nume. La patru ani de când primarul Robu promitea că execuția nu este departe de a începe, încă nu s-au mișcat prea multe. Ar fi nevoie de actualizarea unor avize expirate între timp, iar actualii conducători invocă drept termen pentru startul lucrărilor „anul viitor”. 15

Ştiri din Timiș

Sistemul monetar taler-leu și alte exponate la „Zilele Porților Deschise”, organizate de BNR Timișoara
Banca Națională a României aniversează 144 de ani de la înființare. Astfel, filialele din țară ale instituției, inclusiv cea din Timișoara, își deschid porțile pentru vizitatori. 1

Ştiri din Timiș

2,5 milioane de euro băgați în reabilitarea celei mai vechi școli din Timișoara
Primăria Timișoara a lansat, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 1. Procedura are o valoare estimată de 10,5 milioane de euro, fără TVA. Cu TVA, ar fi vorba de 12,5 milioane de lei sau 2,5 milioane de euro.

Eveniment

Un bărbat amețit și incoerent le-a atras atenția polițiștilor locali în centrul Timișoarei
Polițiștii locali care patrulau prin zona centrală a Timișoarei au observat că un bărbat se clatină și vorbește fără noimă. Agenții l-au percheziționat și i-au găsit „iarbă” în buzunare. 2

Ştiri din Timiș

Mai multe cișmele, din care pot bea și animalele de companie, amplasate în câteva parcuri din Timișoara
Mai multe cișmele publice pentru apă potabilă urmează să fie amplasate în câteva dintre parcurile Timișoarei. Acestea vor avea două tăvi din oțel inoxidabil, una pentru oameni și cealaltă pentru animale de companie. 2

Ştiri din Timiș

Oja semipermanentă – Idei de manichiură în culorile sezonului
ADVERTORIAL. Paletele de ojă semipermanentă devin din ce în ce mai extinse, dar multe dintre femei se gândesc dacă să rămână conservatoare sau să-și facă unghiile într-o culoare neobișnuită.

Ştiri din Timiș

FOTO. Cum va arăta viitoarea parcare cu 200 de locuri din zona Gării de Nord din Timișoara
Firma care se ocupă de proiectarea parcării multietajate din zona Gării de Nord prezintă „conceptul arhitectural” după care ar urma să fie realizată aceasta. 12

Ştiri din Timiș

Continuă seminarele Camerei de Comerț din Timiș. DSP și DSVSA, în fața agenților economici
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit marți cea de-a cincea întâlnire între reprezentanții deconcentratelor județene și agenții economici. Astăzi, prezentările au fost făcute de cei de la Direcția de Sănătate Publică Timiș și de la Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Timiș. Împreună, oficialii au răspuns întrebările celor peste 30 de participanți și au venit cu lămuriri, atât teoretice, cât și practice. 1

Ştiri din Timiș

Șapte oferte la licitația reluată pentru drumul de mare viteză Caransebeș – Lugoj
La finalul lui ianuarie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere relansase licitația pentru desemnarea firmei care să realizeze studiul de fezabilitate al drumului de mare viteză Caransebeș – Lugoj. Acum, această procedură a atras nu mai puțin de șapte oferte.

Ştiri din Timiș

Avertizare Cod Galben de ploi și vijelii în Timiș
Vremea va intra într-un proces semnificativ de răcire în zilele următoare, în întreaga ţară, potrivit ANM. Timișul intră sub avertizare Cod Galben de ploi și vijelii de marți de la prânz.

Ştiri din Timiș

Alfred Simonis despre miliardele de lei care au ajuns în Timiș: „La București trebuie să impui respect”
În ultimii 30 de ani, Timișul și Timișoara au fost ignorate când a venit vorba de investiții din fonduri guvernamentale, județul fiind mereu la coada listei banilor. Abordarea a început să se schimbe după ce Marcel Ciolacu a devenit prim-ministru al României, respectiv după ce Alfred Simonis a ajuns în funcția de președinte al Camerei Deputaților și Sorin Grindeanu în cea de ministru al Transporturilor. 15
TIMIȘOARA Vremea

Agenda

Punctele de difuzare Agenda PubliTim
După ce cele două branduri cu tradiție din partea de vest a țării s-au unit, vă prezentăm punctele de distribuție de unde puteți cumpăra noul format Agenda PubliTim.
Urmareste-ne pe:

Top Articole

Ultimele comentarii

Angajari TION

SC VALCON DIFFUSIONE MODA SRL ANGAJEAZĂ:

Angajari TION

Angajăm operatori curățenie (băieți–fete)

Angajari TION

SC IMP ROMANIA IND.CO SA (lider pe piata in producerea vatelinei ) angajam

Angajari TION

Angajam Quality Engineer

Angajari TION

FIRMA DE INSTALATII angajeaza

Horoscop

Zodia Taur 21 aprilie-20 mai

Utile

Lucrările SDM în Timișoara, miercuri, 17 aprilie

Azi în Timișoara

Ce facem astăzi, 17 aprilie 2024, în Timișoara?

JOCURI FLASH

Cinema

Ilie Năstase vine la Timișoara pentru premiera documentarului NASTY

Capitală Culturală

Tururi ghidate și acces în culise de Ziua Porților Deschise la Opera Română din Timișoara

România

Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu se reîntorc la MasterChef România

Capitală Culturală

Vizitatorii Muzeului Satului Bănățean vor avea audioghid la dispoziție

Mapamond

NASA a confirmat că un obiect de pe Stația Spațială Internațională a căzut peste o casă din Florida

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici